Er is altijd een andere keuze

Er is altijd een andere keuze!

Door Anita Ozephius, NLP Trainer & coach

Er is altijd een andere

Iedereen heeft keuzes, ook al weten we het niet altijd. Iedereen heeft veel meer keuzes dan we eigenlijk weten. Zelfs meer keuzes dan we eigenlijk kunnen handelen. Het leven is een  dynamisch proces, onderhevig aan veranderingen en veranderingen laten keuzes ontstaan. Veranderen is flexibiliteit, flexibiliteit is de vaardigheid om keuzes te creëren. Flexibiliteit is ook kunnen buigen en niet breken, je kan een storm trotseren, je kan overleven in een andere omgeving.

Het hebben van keuzes oftewel flexibiliteit laten je zien, horen, voelen op een nieuwe manier. Het laat  je een nieuwe respons geven op een oude situatie, je ontsnapt aan je oude gewoontes.

Er is altijd een andere keuze betekent dat je de keuze hebt om boos te worden, om je verdrietig te voelen, om je euforisch te voelen, om vernietigende dingen over jezelf te zeggen, om je geïntimideerd te voelen door anderen. Een keuze is een respons die je hebt geselecteerd uit een scala van mogelijkheden.

Dus veranderingen leiden tot flexibiliteit, wat leidt tot creëren van keuzes , wat leidt tot jouw gewenste gedrag. Het enige wat we hoeven te doen is vanuit zelfrespect en een gevoel van eigenwaarde de juiste keuzes maken. Zo simpel is dat.  En de keuzes die je niet helpen, die kies je niet.

Er is altijd een andere keuze