Goede voornemens

Goede voornemens

Door Anita Ozephius, NLP Trainer & coach

 

 

 

tarazat-flow

Een mooie afsluiting van 2016 zet je in door het nemen van goede voornemens. Je hebt dat vast al eerder gedaan. Als je dan terugkijkt: wat is er van terecht gekomen? Als je hier een positief antwoord op hebt dan kun je stoppen met lezen. Als je antwoord luidt dat het nergens toe geleid heeft, lees dan verder.

Een goed voornemen, hoe doe je dat? Om te beginnen wil het woord voornemen zeggen: een plan, je bent van plan iets te gaan doen of iets te veranderen. We nemen even als voorbeeld het goede voornemen te stoppen met roken. Je bent dan van plan te gaan stoppen met roken. Het is een plan en het blijft een plan zolang je er geen tijdspad naast zet. Bijvoorbeeld morgen ga ik starten met het halveren van het aantal sigaretten per dag. De motivatie die je hiervoor nodig hebt moet sterker zijn dan het verlangen naar een sigaret. Dit heeft inbeeldingsvermogen nodig. Als je je inbeeldt dat je gestopt bent met roken, hoe ziet dat er dan uit. Je hebt bijvoorbeeld meer adem zodat je meer kan gaan bewegen.

Je hebt meer energie, je ruikt niet meer naar rook, je houdt meer geld in je portemonnee enz. Als je dit inbeelden met al je zintuigen laat plaatsvinden en net doet alsof je het al helemaal bereikt hebt ontwikkelt je motivatie tot stoppen. Op deze manier maak je van het voornemen een daadwerkelijk behalen van je doel dat je wilt bereiken. Wil je nog verder gaan dan kan je kijken waar de behoefte aan sigaretten vandaan komt. Waar wil je van weg of wat is je verlangen? Dit gaat te ver om in dit blog te bekijken maar tijdens de NLP Practitioner opleiding kan je daar zeker aan werken. Natuurlijk kan je voor het voornemen te gaan stoppen met roken ook andere voornemens invullen zoals afvallen, minder drinken, een betere luisteraar worden enz. het principe van veranderen is gelijk.

Rest ons je een fantastisch 2017 te wensen waarin je je doelen gaat bereiken en een betere versie van jezelf zal worden.

Ook in het nieuwe jaar ben jij van harte welkom bij het Tarázát Instituut! Kennismaken en direct ervaren wat NLP voor jou kan betekenen? Doe mee aan de workshop! Meer informatie en inschrijven kan hier.

 

Goede voornemens