NLP Trainer Opleiding

Tarázát-trainer-opleiding
  

NLP Trainer worden

Bij het Tarázát Instituut kun je worden opgeleid tot internationaal gecertificeerd NLP-trainer. Met deze opleiding waren we één van de allereerste in Nederland. We hebben er dan ook veel ervaring mee opgedaan en de opleiding in de loop van de jaren steeds verder ontwikkeld, waardoor deze een geheel eigen karakter heeft gekregen. 
De meeste NLP-trainers die wij hebben opgeleid, oefenen het vak daadwerkelijk uit, vaak in eigen trainingsinstituten. De NLP Trainersopleiding van het Tarázát Instituut is het meest complete traject van persoonlijke en professionele ontwikkeling dat op basis van NLP beschikbaar is. Het trainerstraject kan van start gaan als je in het bezit bent van een NLP Master Practitioner certificaat.

Deze opleiding is gericht op het leren trainen van NLP-kennis en vaardigheden. Waarbij inzicht en ervaring consequent worden gekoppeld. Natuurlijk moet je de inhoud van je training goed beheersen. Maar dat is lang niet voldoende. Wat je nog meer nodig hebt, leer je in deze unieke trainers opleiding. 
We combineren introspectie met het leren naar buiten brengen van jouw waarden en jouw gedrevenheid in het trainerschap.

Het zijn twintig dagen vol oefeningen. Doen, feedback geven en feedback krijgen. En weer doorgaan. Want zo gaat het ook in het trainersvak. We scheppen een kader. De do’s en don’ts op een rijtje. We laten jou de kracht in jezelf vinden als trainer zodat je vanuit jouw interne referentie vorm kunt geven aan je rol.

De NLP Trainer opleiding

Wat centraal staat in de (klassikaal) 20 dagen: het creëren van veiligheid in een groep, het kennen en aangeven van jouw grenzen als trainer. Plezier hebben in het voor de groep staan.  Flexibel zijn in het omgaan met de verschillende reacties die je krijgt, durven niet-weten en congruent zijn met je boodschap.

Blok 1
In het eerste blok staat onder andere het voorbereiden, overbrengen en demonstreren van NLP-inhoud centraal. Je leert de trainer te worden die je bent en op je gemak voor een groep te staan.

Blok 2
In het tweede blok gaat het voornamelijk over boundaries in zijn grote verscheidenheid waar je als trainer mee te maken krijgt. Over Fair Witness zijn en durven vertrouwen op je onbewuste. Je wordt gestretched in je NLP-kennis en hoe die over te brengen. Wat zijn je outcomes met je groep en hoe meet je dat.

Blok 3
In het derde blok staat de interactie met en in de groep zijn centraal. Je krijgt meer inzicht in groepsdynamische processen en je leert om congruent voor de groep te staan. Een van de belangrijke onderwerpen daarbij is het omgaan met “lastige vragen” en “lastige studenten”. Inzicht in ontwikkelingsprocessen van jezelf en de student en leren inspelen op het juiste niveau is van groot belang. Uiteraard zal er ook veel aandacht zijn aan het geven en omgaan met feedback.
Tussen de drie blokken krijg je opdrachten mee om uit te voeren. We willen dat je kritisch durft te zijn, dat je gaat experimenteren en ontdekken wat jóúw trainersstijl is. Aan de training is een modelleringopdracht verbonden in het kader van je ontwikkeling als trainer.

Onderdelen van de certificering

Om een gecertificeerd trainer te worden loop je 3 NLP assistentschappen. Twee assistentschappen bij een practitioner opleiding en 1 bij een Master practitioner opleiding. Deze assistentschappen zijn ervoor om je kennis over NLP te intensiveren en je NLP vaardigheden te verdiepen. Bij Tarázát ben je niet alleen de assistent van de trainer, maar sta je zelf ook regelmatig voor de groep te trainen. We vinden het namelijk belangrijk dat je voldoende praktijkervaring opdoet voordat je zelf onafhankelijk voor de klas staat.
Naast het voorbereiden en bespreken van trainingen helpt de assistent bij het geven van feedback en het beoordelen van de werkstukken.

Lees hier meer over de assistentschappen bij Tarázát.

 

Programma

Deze thema’s komen steeds weer terug in het trainingsprogramma:

 • Voorbereiden, overbrengen en demonstreren
 • Boundaries
 • Interactie met de groep

Studieduur

De opleiding tot NLP-trainer bestaat uit een aantal onderdelen en is een intensief, individueel, modulair traject. Het totale traject leg je in je eigen tempo af en bent daar tussen de 2 en 5 jaar mee bezig. Tijdens dit modulaire traject volg je, buiten het niet-klassikale traject, een twintig daagse klassikale training speciaal ontwikkeld voor het opleiden van NLP-trainers en krijg je minimaal 12 uur supervisie.

Praktische informatie

De NLP-trainersopleiding kost € 1.695,- p.p.

Deze prijs is inclusief:

 • Lesmateriaal/Syllabus,
 • 4 dagen verdiepingsmodule,
 • Oefenavonden
 • Certificatie,
 • Administratiekosten,
 • Koffie en/of thee tijdens de pauzes
 • Gezellige Lunch (alleen bij de Weekendopleiding)
Toelatingseisen

Voor het volgen van de NLP Trainersopleiding bij Tarázát gelden de volgende voorwaarden:

 • Je kunt een NLP Practitioner certificaat overhandigen.
 • Je kunt een NLP Master Practitioner certificaat overhandigen.
 • Je bent nieuwsgierig en je wilt leren, met ander woorden: je staat open voor verandering.
 • Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen groeiproces.
 • Je bent geïnteresseerd in NLP en daarmee samenhangende inzichten.
 • Je hebt een MBO diploma of HBO denkniveau.

Mocht je voorafgaand aan de opleiding een gesprek willen, bel of mail dan even.

Certificering

Om de opleiding NLP Trainer te behalen moet je de volgende criteria behalen;

 • Mondeling examen.
 • Praktisch examen.
 • Deelname aan alle trainingsdagen.
 • Deelname aan de intervisie bijeenkomsten.
 • Integratie van de tijdens de opleiding gegeven feedback.
 • 3 assistentschappen (2 bij een Practitioner- en 1 bij een Master Practitioner-opleiding)
 • Het schrijven van een scriptie.
 • Afstudeer presentatie voor een groep van NLP-trainers/NLP-deskundigen.

Bij gebleken geschiktheid geeft dit recht op het NLP-trainers certificaat.

Erkenning

Na het behalen van het door Tarázát Instituut uitgegeven certificaat en het geven van de trainingen welke gekoppeld zijn aan de Trainers opleiding kunt u zich aanmelden als IA-NLP member trainer.

 

 

 

Komende opleidingen

De NLP Trainer opleiding data worden vastgesteld in overleg. Als je geïnteresseerd bent kun je contact met ons opnemen.

Vragen?

Als je je afvraagt of dit de juiste opleiding voor je is, helpen we je graag.
Je kunt een mail sturen naar: info@tarazat.nl of bellen met 010-418 35 99.
We hopen van je te horen!

 

NLP Trainer Opleiding Opleiding | 2 jaar | € 1695,- p.p.