De eerste NLP Missie

Welkom bij de Tarázát NLP Missies!

Je hebt de link voor deze pagina ontvangen, omdat:
1) Je een vriend(in) hebt uitgenodigd om zich in te schrijven voor de gratis NLP workshop, of
2) Een vriend(in) zo vriendelijk was om jou op de NLP workshop te wijzen en je hebt deelgenomen aan de gratis workshop.
Via deze weg willen we je daarvoor bedanken!

Op deze pagina zie je een NLP Missie staan. Een NLP missie is een uitdaging, avontuur of oefening waarbij je ontdekt wat NLP voor jou kan betekenen in je dagelijkse leven. Ga de uitdaging aan en ontdek welke tools voor jou werken!

 

Meer NLP Missies sparen?
Elke keer als een vriend(in) zich inschrijft voor de gratis NLP workshop en daarbij jouw naam opgeeft, spaar je een nieuwe NLP missie. Zo kun je kennis maken met NLP op een heel nieuwe manier. Wil je meer missies sparen? Vraag dan aan je vrienden, kennissen of familie of ze interesse hebben in de gratis workshop. Je vrienden kunnen zich inschrijven via www.tarazat.nl/gratis-nlp-workshop

We wensen je heel veel plezier met de eerste NLP Missie…

 

 – – – – –  – – – – –  – – – – –  – – – – –  – – – – –  – – – – –  – – – – –  – – – – –

 

NLP Missie 1:

DONT BREAK THE CHAIN

Iedereen heeft weleens last van "Belemmerende patronen"; het zijn vervelende gewoontes, gedachten of emoties waar je telkens inschiet. Het lijkt wel alsof je helemaal geen keuze hebt om iets anders te doen. Voor de één is het roken, voor de ander ongezond eten of misschien is het wel dat je soms dingen zegt, waar je achteraf spijt van hebt. Met NLP kom je achter je belemmerende patronen en leer je jezelf nieuwe patronen aan.
 

Welk belemmerende patroon herken je bij jezelf?

Hoe belangrijk is het voor je om hier vanaf te komen. (1 is: helemaal niet belangrijk, 10 is super belangrijk.) Vul hier het getal in:

Om van oude gewoontes af te komen, kun je nieuw gedrag aanleren. In plaats van te roken kun je bijvoorbeeld een stukje gaan rennen, of een gesprek aanknopen met een collega. In plaats van junk food wil je gezond eten, en tegenover dingen zeggen waar je spijt van krijgt, staat "eerst 3 tellen nadenken voordat je je mond opentrekt".

Welke nieuwe gewoonte zou je willen aanleren?

De "Don't break the chain" techniek

Jerry Seinfeld (comedian) heeft een geweldige methode bedacht die je kan assisteren om het nieuwe gedrag aan te leren. Zijn visie is dat je alleen een betere komediant kan worden, door elke dag een grap te schrijven. En de manier waarop hij dat voor elkaar krijgt is een prachtige motivatie techniek, die jij ook in je vingers kunt krijgen.

Dit is hoe de motivatie techniek werkt:

  1. Hang een grote kalender op in je huis, met het hele jaar op 1 pagina. De kalender hangt op een plek waar je hem vaak ziet.
  2. Het enige wat je daarnaast nodig hebt is een rode dikke marker.
  3. Elke dag dat je je taak hebt uitgevoerd zet je een grote “X" op die datum. Na een aantal dagen heb je een ketting (chain).
  4. Blijf je taak dagelijks uitvoeren en de ketting wordt langer en langer en je bent blij om die lange ketting van kruisjes te zien, zeker wanneer je al een aantal weken succesvol bent geweest. Het enige wat je hoeft te doen is: DONT BREAK THE CHAIN. (Breek de ketting niet!)

Als je de ketting per ongeluk wel breekt (je hebt dan 1 dag je taak niet gedaan.) Begin je met een nieuwe ketting. De uitdaging is om deze ketting ten minste 1 dag langer te maken dan de vorige ketting. Dat houdt dus in dat je nog meer gemotiveerd bent om de ketting langer te maken dan vorige keer, want niemand wil achteruit gaan!

Download deze kalender

dontbreakthechain-tarazat

Jerrey Seinfeld heeft door deze tool afgelopen 7 JAAR elke dag een grap geschreven. Zelfs al is het midden in de nacht; HIJ GAAT NIET NAAR BED zonder een grap te schrijven. Een 7 jarige ketting breek je niet zomaar, dat is een overwinning!

Welke taak zou jij kunnen doen om je nieuwe gewoonte aan te leren? Bij stoppen met roken, zou het bijvoorbeeld kunnen zijn: "Elke dag een rondje hardlopen". Heb je teveel taken op je to-do lijst? Kan de taak zijn: "Elke dag een lijstje maken met de 6 taken die ik zeker af wil hebben op die dag."

Welke taak zou je elke dag kunnen doen, zodat je je nieuwe gedrag aanleert?

Op welke datum ga je starten met jouw ketting?

 
Als je je emailadres opgeeft krijg je een handig overzichtje van je Don't break the chain missie in je mailbox.

Naar welk e-mailadres zullen we het overzichtje sturen?

Wat is je voornaam?

Veel succes & plezier met het aanleren van je nieuwe gedrag!
 
En nog een leuke tip van het Tarázát Team: Vier het groots als je de eerste week hebt behaald. 7 kruisjes achter elkaar is een prachtige overwinning. (Vier het weer groots als je een maand hebt, vier daarna elke maand, totdat je een feestje mag geven als je een jaar verder bent!)
 

De eerste NLP Missie