Patronen doorbreken

Patronen doorbreken

Door Anita Ozephius, NLP Trainer & coach

Tarázát-NLP-practitioner

Hoe doe je dat Patronen doorbreken?

Tja, dat is nog niet zo eenvoudig. Alles wat je gewend bent te doen is nou eenmaal veel eenvoudiger dan iets nieuws bedenken. Het bedenken gaat nog wel, maar wat gebeurt er met je als je het wilt gaan doen? Er komen allerlei afwegingen die je laten twijfelen. Het gebaande pad, de gewoonten die je jezelf hebt aangemeten voelen zo veilig, zo vertrouwd. Daar iets nieuws voor in de plaats zetten dat vraagt lef, moed, kracht, zelfvertrouwen. Gek eigenlijk dat zelfs wanneer de patronen die je altijd inzet je belemmeren, of blokkeren toch je voorkeur hebben.

Waarom dan? Ja dat is een goede vraag. Dat vraagt gewoon om de P van NLP, het programmeren. De studie van de structuur van de subjectieve ervaring. Daar een verandering in aanbrengen kan zo een enorm effect op je hebben. Daar zou je zo je voordeel mee kunnen doen.

Het feit dat er vorige week geen nieuwe blog op deze site stond kwam niet door het willen doorbreken van het patroon, dat was gewoon een vergeten handeling. Grappig dat dit wel de reden is van dit blog over patronen doorbreken. Het patroon dat verschillende deelnemers van het Tarázát instituut ook een blog kunnen schrijven maakt het veel interessanter om de blogs te lezen voor iedereen. Deze gelegenheid bieden we graag. Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel interessante verhalen. Dus wil je je naam naast die van Roos en Sarah in de Blog, dat waarderen we enorm. Stuur je ervaring of je verhaal in en we zetten het er graag bij.

Je kunt jouw blog mailen naar: info@tarazat.nl

Meer weten over patronen doorbreken, doelen stellen en jouw communicatiestijl? Kom naar onze NLP Workshop!

Patronen doorbreken