With great power, comes great responsibility

With great power, comes great responsibility

superheld

Door Sarah Majchrzak, NLP Practitioner deelnemer & superheld in opleiding

Het is dinsdagavond bij Tarázát. De eerste les van de NLP practitioner opleiding is net gestart. Er zit een groepje van nieuwe deelnemers en twee trainers in opleiding in de zaal. De een maakt grapjes, de ander kijkt de kat uit de boom, weer een ander schrijft ijverig mee met wat de juf verteld.

Na het voorstel rondje en de beginselen van NLP begint ze over de etiquette van NLP. Een code die is ontwikkeld en vastgesteld door het New York Institute for NLP. Het is een code die ons extra bewust maakt van het krachtige effect van NLP. Samengevat houdt het in dat je NLP nooit mag inzetten voor eigen gewin ten koste van een ander.

Het lijkt wel een superpower. We worden opgeleid tot superhelden met een sterk ontwikkelde geest en tools om de wereld te verbeteren. Het is net ‘the force’. Het verscherpt je zintuigen en kan gebruikt worden om anderen te laten doen of denken wat je wil, mits de persoon op wie je dit gebruikt een niet al te sterke wilskracht heeft. Learn to use it, control it. We zijn padawans in opleiding tot Jedi!

Zoals uncle Ben tegen Peter Parker zei: with great power comes great responsibility. En Spiderman gebruikt zijn superpower om, net als veel andere superhelden, mensen te helpen, te redden en de wereld te verbeteren.

Na drie lessen en een oefenavond voel ik het verschil al. Ik ben niet langer slachtoffer van de situatie. Ik kan bewust kiezen controle te nemen over de situatie en deze naar mijn hand te zetten. De knoop in mijn maag, de boosheid en het verdriet dat ik voelde bij een bepaalde situatie zijn verdwenen vanaf het moment dat ik besloot het probleem met opgeheven hoofd tegemoet te treden. Ik durf contacten aan te gaan waar ik anders voor weg zou lopen. Ik ga gesprekken aan met volledig vertrouwen in mijzelf. Hoewel ik me nog lang niet bewust ben van alle mogelijkheden en krachten die in mij schuilen is de potentie, de belofte voldoende om me nu een enorme stoot energie te geven. Er vindt een verschuiving plaats waardoor alles op den duur op z’n plek zal vallen. Als dat is wat NLP na drie weken met je kan doen dan is het met recht een superpower te noemen.

 

Wil jij net als Sarah worden opgeleid tot superheld? 11 februari 2017 start de volgende NLP Practioner opleiding. Wil je meer informatie over deze opleiding of je direct inschrijven? Dat kan hier!

 

With great power, comes great responsibility